Podeljene prve Užičke porodične kartice (VIDEO)

UŽICE – Prvih petnaest, od izrađenih 40, Užičkih porodičnih kartica podeljeno je danas roditeljima sa troje i više dece.

„Ponosnu karticu sam koristila za bazen, registraciju i mnoge druge stvari i stvarno mi je značila jer, naprimer, sa troje dece kad odem na bazen uštedim polovinu novca, a to je baš dosta. Nadam se da će mi i nova kartica omogućiti dosta ovakvih popusta“, kazala je majka troje dece Biljana Milić.

Iz Udruženja Roditelj, koje je zaduženo za organizacijski deo projekta, navode da su u kratkom vremenskom periodu potpisali ugovore o popustima na robu i usluge sa 30 privrednih subjekata. Iako lokalnog karaktera, očekuju da će nova kartica ostvariti isti nivo privilegaja koje je prošle godine pružala Ponosna kartica.

„Dobra je stvar što su firme koje su prošle godine davale popuste bile raznorodne od butika, taksi službi, biblioteka, frizerskih salona, tehničkih pregleda, pa do zdravstevnih ustanova, tako da čitava porodica može koristiti popuste. Dosta firmi od prošle godine dalo  je i ove godine popuste i nadamo se da će ih biti još“, navela je Marina Jevtić iz Udruženja Roditelj.

Gradonačelnik Užica je, prilikom podele kartica, istakao da u vremenima kada natalitet opada, demografska pitanja i politika moraju biti prioritet na listi obaveza kako državnog, tako i lokalnog rukovodstva.

„Nadam se da će majke sa troje i više dece biti inspiracija budućim majkama da stvaraju višečlane porodice. Siguran sam da ćemo u budućnosti sa Udruženjem Roditelj naći nove načine za podršku porodicama i podsticaj nataliteta, doprineti suzbijanju bele kuge i podmlađivanju našeg Užica“, rekao je Petković.

Prošle godine oko 1140 porodica je imalo kartice koje su obezbeđivale popuste. Ove godine neophodno je da se roditelji prijave kako bi dobili novu, a sve informacije o podizanju kartice i o popustima mogu naći na sajtu grada i na fejsbuk stranicama Udruženje roditelj i Užička porodična kartica.

You may also like...