Podela sadnica u Novoj Varoši

NOVA VAROŠ – Udruženje građana „Eko Varoš“ podelilo je stambenim zajednicama u Novoj Varoši oko 100 sadnica raznolikog cveća i ukrasnog rastinja sa ciljem da grad na proleće i tokom leta bude lepši i uređeniji.

Akciju oplemenjivanja javnih površina finansijski je podržala opština Nova Varoš koja je sa 200.000 dinara putem konkursa podržala projekat Eko Varoši pod nazivom „Za lepši grad“.

„Ideja nam je da gradsku zonu oplemenimo ukrasnim rastinjem poput indijskog jorgovana, ruže stablašice, magnolije i ukrasne vrbe koje cvetaju tokom proleća, odnosno leta. Projektom smo predvideli da prvih sto sadnica besplatno podelimo predsednicima stambenih zajednica koji će, zajedno sa ostalim stanarima, sprovesti akcije sadnje ispred svojih zgrada“, kaže predsednica udruženja „Eko Varoš“ Gordana Nedović.

Građani su pozdravili ovu akciju, a predsednici stambenih jedinica smatraju da bi sličnih aktivnosti trebalo da bude više.

„Odlična je ideja i pozitivan iskorak kada je ekologija u pitanju. Ovakvim akcijama bi trebalo obuhvatiti više građana, posebno mlađih“, smatra upravnica zgrade na Bagremu Sretina Dragašević.

Udruženje građana „Eko Varoš“ iz Nove Varoši je mlada ekološka organizacija koja broji oko 20 aktivnih članova. Osnovana je u februaru prošle godine i do danas je imala nekoliko aktivnosti u oblasti ulepšavanja javnih površina. Jedna je od retkih eko grupacija u gradu koja za budućnost ima ambiciozne planove u ovoj oblasti.

Izvor: varoske.net

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.