Podela paketa socijalno ugroženim domaćinstvima (VIDEO)

KREMNA – Već deset dana na teritoriji grada Užica dele se paketi pomoći socijalno ugroženom stanovništvu. Užički gradonačelnik Tihomir Petković bio je danas u Mokroj Gori,Biosci i Kremnima gde je obavljena podela ovih paketa.

„Grad Užice bio spreman je od samog početka vanrednog stanja da pomaže socijalno najugroženijima zahvaljujući dobroj organizaciji u Centru za socijalni rad, koji već ima spiskove, i zahvaljujući sjajnoj organizaciji užičkog Crvenog krsta. mi smo pozvali ta domaćinstva da se jave“, rekao je Petković i dodao da je reč uglavnom o staračkim domaćinstvima, samohrani roditelji i korisnici socijalne pomoći njih 1400.

Petković je rekao da je grad spreman da nastavi sa pružanjem pomoći sve dok to bude potrebno, da imaju novca u budžetu da je obezbede, a kontaktirali su i brojne organizacije koje su spremne da pomognu.

„Ovih dana smo, na njihov predlog, poslali i molbu Nemačkoj organizaciji za međunarodnu saradnju (GIZ) za 1000 novih paketa. Dakle, biće pomoći u gradu Užicu, potpuno smo spremni da narednih nedelja, a ako bude potrebe i meseci, izađemo u susret socijalno najugroženijim i ono što mogu da garantujem Užičanima je da niko neće doći u poziciju da bude gladan i niko neće biti zaboravljen svih ovih dana“, rekao je Petković.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.