Podela dezinfekcionih sredstava u Priboju

PRIBOJ – JKP „Usluga“ Priboj danas će od 10 do 14 sati deliti dezinfekciona sredstva, a posude sa dezinfekcionim sredstvom biće locirane u Novom Priboju na dve lokacije, ispred Hotela Lim i na školskim terenima pored bine, a u Starom Priboju na autobuskoj stanici.

U pitanju je natrijum hipohlorit, koji je jako efikasno dezinfekciono sredstvo protiv velikog broja mikroorganizama (bakterija, virusa, gljivica). U radu sa njim neophodno je da se sve površine prethodno očiste od organskih materija, a preporučeno vreme kontakta je 10 min i duže. Koristi se za dezinfekciju objekata, javnih površina, ulaza u zgrade, stepeništa, urađenih od keramike, betona ili asfalta.

Pri radu sa ovim rastvorom neophodno je obavezno koristiti ličnu zaštitnu opremu (zaštitne naočare i rukavice). Ovaj rastvor može biti korozivan za metalne površine, te se preporučuje da se posle 15min prskanja ovim rastvorom, obrišu suvom krpom ili ubrusom.

U prvim redovima sredstvom za dezinfekciju će biti snabdeveni Bolnica i Dom zdravlja, nakon toga javne ustanove, kućni saveti kao i objekti od strateškog značaja po odluci Štaba za vanredne situacije.

Rastvora ima dovoljno pa iz Opštine Priboj pozivaju građane da ne prave gužve jer će svi moći da ga dobiju besplatno. Potrebno je da donesu posude za preuzimanje ovog dezinfekcionog sredstva.

You may also like...