Podela bodova (VIDEO)

IVANJICA – Javor Matis i Spartak Ždrepčeva krv podeli su bodove u veoma otvorenoj utakmici.

Kako je bilo Vasiljeviću da vrati ekipu u normalu posle poraza od Mačve to samo on zna. Na to se nadovezao raspored koji ne štedi Ivanjičane jer je u Ivanjicu stigao raspoloženi Spartak Ždrepčeva krv. Zbog toga se šef struke odlučio da bolje obezbedi prilaze svom golu pa je na klupi ostavio Kovačevića i Tripkovića a na teren poslao Milanovića i Ristovskog. Ekipa Javor Matisa je izgledala ovako: na golu Đogatović, desno Terzić, centralni bekovi Milović i Karišik, levo Amanović (Jones 46’), Milanović i Mitošević kao dva zadnja vezna, Ristovski ispred po desnoj strani , Eliomar po levoj umesto njega od 75.minuta Ilić, Kiković je delovao iz sredine Cvetković ga je zamenio u 56’, a Ivanovski u špicu. Trener Spartaka Aleksandar Veselinović promenio je ekipu koja je doživela poraza od Partizana pa su se na klupu preselili Abaz i Ćalasan a subotički superligaš je počeo utakmicu u startnoj postavi: Ostojić, Stojković, Kerkez, Radovanović, Hajdin, Jočić (Glavčić 87’), Nabori, Torbica (Abaz 67’), Ivanović, Savković, Nikolić.

Foto: Miljko Grujović

Utakmicu otvaraju dve prilike, po jedna na obe starne.Prva za Spartak već u drugom minutu. Lopta je išla kao po koncu, Stojković se odlično ubacio još bolje poslao loptu ka Nikoliću koji ni sam ne zna kako je promašio prazan gol. U 4. uzvraća domaća ekipa. Eliomar je nadmurio Stojkovića, ušao u protivnički šesnaesterac a udaraci Ristovskog i Kikovića su izblokirani. Spartak je uglavnom diktirao tempo, pa su u 24.minutu demonstrirali brzu kontru preko Savkovića. Ispala je na trenutak kompletna odbrana Javora, Savković je krenuo ka Đogatoviću ali nije imao priliku da opasnije ugrozi gol domaćih pa je gost dobio samo korner. U 34. Silva je izveo korner sa leve strane, lopta odlazi na drugu stranu do Ristovskog a nakon njegovog udarca pored gola. A i da je pogodio gola ne bi bilo jer je Minić signalizirao ofsaj poziciju Kikovića. Do Nikolićevog poslednjeg zvižduka u prvom poluvremenu nije bilo ništa vredno pomena pa je na semaforu ostalo 0:0.

Vasiljević nije bio zadovoljan izdanjem Amanovića u prvih 45 minuta pa ga je ostavio u svlačionici a umesto njega na teren je ušao Jones. Ristovski je otišao uz levu aut liniju a svoju brzinu Džons pokazuje pri prvom dodiru sa loptom. U 49. isti igrač kombinuje sa Terzićem a lopta ne stiže do Ivanovskog jer odbrana Spartaka dobro reaguje. Svoju inicijativu Javor Matis ne kruniše golom u 51.minutu kada je Silva centrirao a Ostojić odličnom intervencijom zaustavio udarac Kikovića. Dobro se rasplamsala igra u drugom poluvremenu, iako je bilo teško vreme za igru tempo je bio odličan. U 61. minutu Cvetković nije iskoristio svoje najboilje oružje udarac, a onda u 64.minutu zasluženo vođstvo Javor Matisa. Cvetković kao rukom pronalazi Terzića koji teledirigovanim projektilom pogađa u glavu Ivanovskog a on donji  desni ugao nemoćnog Ostojića. Pokušavao je Spartak da dođe do izjednačenja pa je u 74. minutu pokušao najbolji strelac Subotičana Nikolić, ali je Đogatović bio na mestu. Džons je u 76. minutu još jednom pobegao igračima Spartaka ali nije imao snage da do kraja završio svoj prodor. Svi na stadionu su tražili najstrožu kaznu a Nikolić je samo odmahnuo rukom. Izjednačenju je prethodio dobar udarac Abaza u 80.minutu, Đogatović reaguje tako što loptu šalje u korner. Savković je poslao upotrebljiv centaršut Radovanović najbolje skače, kažnjava loše postavljenu odbranu Javor Matisa i matira nemoćnog Đogatovića. Minut 81.

Poslednju priliku na utakmici imao je Jones u 90.minutu. Još jedan beg poo desnoj strani, bio je opet nedostižan za Hajdina ali nije bio precizan pa je svakoj ekipi pripao po bod.

Gledaoci koji su večeras bili na stadionu pored Moravice nisu nimalo zažalili. Videli su dobru utakmicu, sa dosta tempa i dva gola. Na kraju i jedni i drugi mogu da žale za celim plenom ali može se reći da je podela bodova  najrealniji ishod utakmice.

ZooM

You may also like...