Sutra počinje manifestacija „Muzeji za 10“

UŽICE – Otvaranjem izložbe slika Rista Antunovića „Crtež – grafika – kolaž“ sutra u 19 časova u Narodnom muzeju Užice počeće manifestacija „Muzeji za 10“ koja će trajati od 13. do 19. maja, a u okviru koje se obeležavaju i Nacionalna nedelja muzeja, Međunarodni dan muzeja i Evropska noć muzeja.

Tokom manifestacije biće otvorena i izložba umetničkih dela primenjene umetnosti i dizajna „Užice, XX vek, jedan od mogućih pogleda“, a mogu se pogledati i sve stalne postavke Narodnog muzeja Užice, kao i dve stalne postavke u odeljenju Zavičalnog muzeja u Novoj Varoši.

Narodni muzej Užice radiće od 10 do 20 časova, a Jokanovića kuća od 10 do 18 časova, sem u Noći muzeja 18. maja kada će svi objekti raditi do 24 časa.  Spomen kompleks Kadinjača radi svakog dana. Ulaz u svim objektima je besplatan. Hidrocentrala „Pod Gradom“ ne radi tokom manifestacije iz tehničkih razloga.

Manifestacija „Muzeji za deset“ odražava se po peti put i u njemu učestvuje 76 muzeja i srodnih institucija kulture u 46 gradova Srbije.

You may also like...