Počinje 28. Sabor lovaca

ZLATIBOR – U organizaciji Lovačkog udruženja Zlatibor sutra počinje 38. Sabor lovaca i traje do 1. marta.

Raspored događaja tokom ovogodišnjeg Sabora biće nešto drugačiji nego prethodnih godina jer se u subotu 29. februara završava lovni kalendar.

Svečano otvaranje je sutra uveče uz prigodan kulturno zabavni program, dok u subotu u 7 sati, na području Lovišta Zlatibor, kreće lov na vuka.

„Zavisno od kretanja divljači, stručna služba će pripremiti teren na kojem će se vršiti lov. Po završetku lova imaćemo zajednički ručak na strelištu u Zovi, kod Lovačkog doma“, rekao je za Zlatibor press Milovan Knežević, predsednik LU Zlatibor i dodao da će uveče u hotelu Zelenkada biti upriličen lovački bal.

Streljačka takmičenja biće održana 1. marta, na strelištu Zova, a biće zastupljene standardne discipline – pokretna meta vuka na 100 metara, nepokretna meta srndaća na 100 metara, Kup Prvog partizana (nepokretna meta na 200 metara lovačkim karabinom i gađanje specijalnim puškama na 400 metara) i glineni golubovi.

Ni ovaj sabor neće proći bez pripreme lovačkog gulaša.

Podršku u organizaciji ove manifestacije, koja je postala jedna od važnijih za ovaj kraj, dali su Ministarstvo poljoprivrede (Uprava za šume i lovstvo), Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor.

You may also like...