Početak radova na obilaznici oko Užica sledeće godine (VIDEO)

UŽICE – Radna grupa Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture trenutno radi na tehničko-projektnoj dokumentaciji za obilaznicu oko Užica koja će biti gotova do kraja godine, a početak radova se očekuje u toku naredne godine, rekla je gradonačelnica Užica. Obilaznica će biti duga oko 4850 metara, a ukupna vrednost projekta je više od 15 miliona evra.

Realizacijom ovog projekta rešiće se dugogodišnji problemi grada Užica nastali aerozagađenjem kao posledica gustog saobraćaja. Takođe, bezbednost saobraćaja će biti veća i ubrzaće se protok kroz centar grada izmeštanjem autobusa, šlepera i kamiona koji više neće prolaziti pored OŠ Kralja Petra II.

„Radna grupa Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture trenutno radi na tehničko-projektnoj dokumentaciji i očekujemo da će ona biti gotova do kraja ove godine, a početak radova očekujemo u toku naredne godine. Deo radova je urađen 2006. godine i da su morali biti urađeni po nekom projektu. Sada taj projekat mora biti izveden po novom Zakonu. Upravo Grad Užice i JP Užice razvoj učestvuju sa Radnom grupom u Beogradu na izradi projektno-tehničke dokumentacije“, rekla je gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević napominjući da su svi imovinsko-pravni odnosi rešeni.

Radni tim već je počeo sa prikupljanjem planske i postojeće dokumentacije za obilaznicu koja obuhvata tri planska dokumenta za naselja Belu Zemlju i Turicu, kao i za grad Užice. Obilaznica je duga 4 846 metara, a najveća investicija biće most dužine 252 metra.

„Pokušaćemo da damo predlog da na delu gde je buduća Sinjevačka petlja i kod Turice, omogućimo pristup sugrađanima iz tog dela grada kako bi bili bliži Zlatiboru i magistrali“, rekao je direktor JP Užice razvoj Nikola Maksimović.

Projektovana vrednost radova je više od 15 miliona evra.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.