Počeo upis đaka prvaka, zakazivanje termina elektronski

SRBIJA – Danas počinje upis dece u prvi razred osnovne škole za 2021/2022. godinu, saopšteno je iz Ministarstva prosvete. Roditelji i ove godine mogu elektronskim putem da zakažu termin za upis i testiranje deteta preko usluge eZakazivanje na Portalu eUprava.

Dovoljno je da roditelj elektronski zakaže termin, dovede dete u zakazanom terminu i da kod sebe ima samo ličnu kartu. Sva potrebna dokumenta škola pribavlja elektronski, a ukoliko je pregled obavljen kod privatnog lekara potrebno je da roditelj uverenje donese u školu.

„Na ovaj način uštedeli smo roditeljima vreme i novac i pružili im potrebnu podršku u ovom važnom trenutku. Već prve nedelje roditelji su zakazali termin za oko 14 odsto budućih prvaka“, rekao je ministar Ružić.

U prvi razred upisuje se svako dete koje do početka školske godine ima najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina. U školskoj 2021/22. godini, upis u prvi razred obavezan je za svu decu rođenu od 1. marta 2014. do 28. februara 2015. godine.

Upis učenika traje do 31. maja, s tim škole mogu da vrše upis i posle tog datuma. Ukoliko roditelji imaju dodatna pitanja mogu se obratiti kontakt centru Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na 011/73-505-57 od 8 do 15 časova.

Izvor: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.