Počeo Festival amaterskih pozorišta u Prijepolju

PRIJEPOLJE – U Prijepolju je počeo Festival amaterskih pozorišta zapadne Srbije, koji će trajati do 26. maja. Na sceni Doma kulture biće odigrano devet predsatva, od toga šest takmičarskih, a najuspešnija po izboru selektora festivala, reditelja Dragana Jovičića Jovića, putovaće na republičku smotru koja se tradicionalno održava u Kuli.

Večeras će publika imati priliku da vidi “domaće” glumce Doma kulture iz Prijepolja i njihovu predstavu “Ne igraj na Engleze”, a u četvrtak 20. maja na programu je predstava “Smrt čoveka na Balkanu” Amaterskog pozorišta “Aleksandar Joković” iz Ljubovije.

Festival
Foto: PPMedia

Petak je rezervisan za pozorišne amatere iz Uba koji će nastupiti sa predstavom “Davitelj protiv davitelja”, dok će se članovi Amaterskog pozoršta iz Bajine Bašte predstaviti u subotu sa komadom “Predvorje”.

Naredni ponedeljak predviđen je za Amatersko pozorište Doma kulture iz Prijepolja i predstavu “Hanibal podzemni”, dok će festival u sredu 26. maja, biti zatvoren profesionalnom predstavom, “Lavina” glumaca “Puls teatar” iz Lazarevca i Regionalnog pozorišta Novi Pazar, koja će biti izvedena u čast nagrađenih.

Sreda i četvrtak (19. i 20, maj),  predviđeni su za revijalni deo, kada će nastupiti Teleport teatar iz Paraćina i Amatersko pozorište iz Prijepolja, koje će izvesti predstavu “Hajduci”.

PP Media

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.