Počeo 49. Srbija reli (video)

UŽICE- Ceremonijalnim startom na Gradskom trgu u Užicu večeras je otvoren 49.Srbija reli u organizaciji Auto moto saveza Srbije.

srbija-reli-2016-vladicaStartovalo je 50 posada iz osam zemalja,a reli je svečano otvorio predsednik AMSS Mirko Butulija.

“Na reliju učestvuje do sada rekordan broj posada,što potvrđuje značaj ove manifestacije sa najdužom tradicijom u automobilskom sportu u regionu jugoistočne Evrope.Drago nam je što imamo i ppodršku saveza Rumunije,Grčke,Bugarske ,Turske i Ujedinjenih arapskih emirata,čija posada je favorit na ovogodišnjem reliju”,istako je Butulija prilikom otvaranja i naglasio da se od ove godine,posle trogodišnje pauze,Srbija reli boduje i u šampionatu Bugarske.

Ministar za rad,zapošljavanje,boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin u obraćanju učesnicima relija izjavio je da je ova manifestacija u Užicu primer da se ne dešava sve u Beogradu.

“Srbija je sastavljena od važnih i velikih gradova i ne možemo da ih merimo samo iz vizure Beograda.Užice je uspelo da održi tradiciju održavanja relija 49 godina i da učini ovo takmičenje jednim od najvažnijih u automobilskom sportu u ovom delu Evrope”,rekao je Vulin.

Srbija reli voziće se u naredna dva dana u okolini Užica.Reli se boduje za Evropski reli kup,Balkanski reli kup,Kup centralno evropske zone,Kup BIH,šampionat Bugarske i šampionat Srbije i jedino je evropsko takmičenje u Srbiji.

Favoriti ovogodišnjeg relija su vodeći u plasmanu trofeja Evrope  Rašid Al Ketbi iz Ujedinjenih arapskih emirata i šampion Bugarske Plamen Stajkov.

 

You may also like...