Počeo 10. jubilarni ARLEMM

ARILJE – Koncertom orkestra Metamorfozis pod umetničkim rukovodstvom violiniste Saše Mirkovića i nastupom nemačkog saksofoniste Hejdena Čizoma sa kvartetom i Bojanom Zulfikarpašićem u Arilju je sinoć počeo deseti jubilarni ARLEMM.

Saša Mirković i Metamorfozis

„ARLEMM je uspeo da izgradi prepoznatljiv i atraktivan ambijent i svake godine sve više je onih koji ga prate sa željom da u umetnosti i prirodi uživaju na jedan poseban način. Taj sklad, već desetu godinu za redom, potvrđuje nam da muzika i umetnost mogu da naprave promene u svesti jednog društva, u turističkom i privrednom smislu, pozitivno delujući na ceo jedan region“, rekao je direktor ARLEMM-a Dragutin Mladenović.

U narednih 14 dana, predviđeni su nastupi Stefana Milenkovića, Divne Ljubojević, Del arno benda, Fiš in oil-a, orkestra MUZIKON i mnogih drugih.

Ulicama Arilja će se kretati i brojni mladi umetnici iz Nemačke, Rusije, Belgije, Austrije, Slovenije, Amerike, Hrvatske, Bosne i Hercegovine.

ARLEMM 2019

Sa najtalentovanijim mladim polaznicima iz zemlje i inostranstva radiće vrhunski predavači i profesori violine, violončela, klavira, viole, kontrabasa, duhovnog pojanja, flaute, solo pevanja i gitare.

Osim muzičke nastave, deca i mladi će imati mogućnost da pohađaju slikarsku, ekološku, Extreme intimo dizajnersku, psihološku radionicu, a ljubitenji umetnosti će biti u prilici da posete brojne koncerte, predavanja, duhovne i besedničke večeri.

ARLEMM 2019 se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Opštine i Biblioteke Arilje, brenda Extreme intimo, Gete instituta i Telenora.

You may also like...