Počelo uređenje pešačke staze oko jezera

ZLATIBOR-Jesenji meseci na Zlatiboru usled smanjenog broja gostiju u odnosu na sezonu koriste se za unapređenje turističke ponude radi što prijatnijeg boravka gostiju na ovoj srpskoj planini. Posle plutajuće fontane koja je početkom septembra postavljena na najprepoznatljivijoj i najslikanoj atrakciji, jezeru u samom centru Zlatibora, ovaj lokalitet će dobiti i uređenu i modernu pešačku stazu.

Zahvaljujući projektu koji Turistička organizacija „Zlatibor“ sprovodi u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Zlatibor i Turističkom organizacijom Regije Zapadne Srbije kao druga faza uređenja postavljene su klupe i ležaljke za odmor, a ubrzo se očekuje i osvetljenje pešačke staze koja od jezera vodi ka Hotelu „Olimp“ tako da će jezero i u večernjim satima sada biti veoma atraktivno posetiocima Zlatibora.

Da podsetimo, jezero u centru planine na rečici Obudojevici izgrađeno je davne 1947. godine. Ono je bilo jedan od važnih razloga da se oko Kraljeve vode, nekada Partizanskih voda, formira današnji turistički centar, najposećeniji u našoj zemlji.

Izvor: TO Zlatibor

You may also like...