Počelo sa radom Savetovalište za brak i porodicu

UŽICE-Centri za socijalni rad Užica i Nikšića, u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora, započeli su realizaciju projekta savetovališta za brak pod nazivom „Zajedno za naše porodice“. Projekat ima za cilj razvoj regionalne usluge savetovališta za porodicu u Srbiji i Crnoj Gori.

Povodom toga u Svečanoj sali Gradske kuće održana je prezentacija projekta, na kojoj su se prisutnima obratili zamenik gradonačelnika Užica Nemanja Nešića i član Gradskog veća za oblast brige o porodici, zdravstva i socijalne politike Vidoje Drndarević, direktorka Centra za socijalni rad Užice Snežana Ivanović i direktor Centra za socijalni rad Nikšić Ivan Mitrović.

„U savetovalištu je rad pre svega preventivan. Tu se preventiraju porodični problemi i leče oni koji su već nastali.Pored rešavanja porodičnih problema, savetovalište će se baviti radionicama o vršnjačkom nasilju i edukacijama o LGBT populaciji. Biće angažovani i volonteri kao vršnjački edukatori“,kaže direktor Centra za socijalni rad Užice Snežana Ivanović .

Realizacija projekta trajaće 18 meseci, a ciljne grupe su porodice sa poremećenim porodičnim odnosima, roditelji koji žele da unaprede svoje roditeljske i profesionalne kapacitete, mladi sa problemima u ponašanju i svi drugi kojima takve usluge budu potrebne.
www.graduzice.org

 

You may also like...