Počelo pozivanje prioritetnih građana za treću dozu vakcine

ZLATIBORSKI OKRUG – Treća (buster) doza vakcine protiv COVID-19 se daje građanima kod kojih je od davanja druge doze prošlo najmanje šest meseci, bez obzira na vrstu vakcine koju su primili, a prvenstveno osobama sa imunodeficijencijama i stanjima imunosupresije, primaocima transplantata koštane srži i solidnih organa, osobama na hemodijalizi i osobama koje žive sa primarno ili sekundarno imunosuprimiranim pacijentima, saopšteno je Zavoda za javno zdravlje Užice.

Prednost imaju i osobe starije od 70 godina, kao i osobe starije od 60 godina koje stalno borave u domovima za stara lica i drugim ustanovama socijalne zaštite, zaposleni u zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne zaštite i putnici u međunarodnom saobraćaju.

Nakon isteka šest meseci od revakcinacije građani iz prioritetnih kategorija dobiće SMS poruku od E-uprave sa obaveštenjem o vakcinaciji trećom dozom, a termin mogu zakazati preko Kol centra Grada Užica na telefon 513 067. Zakazivanje termina moguće je svakog radnog dana od 8 do 14 i 30 časova.

Vakcinisani građani kod kojih je od davanja druge doze prošlo najmanje šest meseci mogu da prime treću dozu vakcine protiv COVID-19, pri čemu se ostavlja mogućnost da izaberu vrstu vakcine. Ove osobe se takođe mogu javiti Kol centru radi zakazivanja temina vakcinacije trećom dozom.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.