Počelo pošumljavanje Velikog parka

UŽICE-U cilju povećanja zelenih površina i obezbeđivanja kvalitetnijeg vazduha danas je počela akcija pošumljavanja sadnicama belog javora u Velikom parku na prostoru od 1,5 hektara.

Zamenik gradonačelnika Ivan Stanisavljević istakao je da će se pošumljavanje vršiti u narednih 20 dana i u naselju Belo Groblje na površini 5,2 hektara.

„Najbitnije što možemo danas da uradimo je da zaštitimo životnu sredinu,povećamo zeleni fond u gradu i obezbedimo „nova pluća“ gradu .Javor smo odabrali jer je otporan za gajenje u gradskoj sredini.Sadnice su „Srbija šuma“ iz rasadnika u Požegi“,rekao je Stanisavljević.

foto ZooM

„Kroz projekat „Udahnimo život prirodi „koji grad sprovodi zajedno sa Ministarstvom zaštite životne sredine krećemo ozbiljnu akciju pošumljavanja na teritoriji našeg grada,koji pošumljava najveću teritoriju od svih gradova u Srbiji.Pošumljavanje se radi sa ciljem da se poveća procenat zelenih površina ,spreči erozija zemljišta i doprinesemo boljoj zaštiti životne sredine a pre svega kvalitetnijem vazduhu koji ćemo udisati“,rekao je gradonačelnik Tihomir Petković.

Ukupna vrednost projekta je 1.790.000 dinara, a finansiraju ga Ministarstvo za zaštitu životne sredine i grad Užice.

foto ZooM

Akciju pošumljavanja promovisali su i Mis eko Srbije Anastasija Murić i svetski šampion u kik boksu Nikola Filipović koji su zasadili dve sadnice belog javora.

You may also like...