Počelo ispitivanje terena buduće deonice auto-puta Požega-Kotroman (VIDEO)

UŽICE-Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević obišla je radove na geotehničkim ispitivanjima deonice budućeg auto-puta Požega-Kotroman ,koji će u dužini od 26 kilometara prolaziti teritorijom grada Užica, od ukupnih 61 kilometar.

Geotehnička istraživanja odrediće trasu budućeg auto-puta.Izlazak Užičana na auto-put biće najverovatnije na petljama Zlakusa i Mačkat i u neposrednoj blizini Avia pumpe.

„Gradsko rukovodstvo je preduzelo analize lokacija potencijalnih industrijskih zona u blizini budućeg auto-puta,koje su gradu nedostajale,a biće od velikog značaja za razvoj Užica i čitavog regiona“ ,istakla je Jelena Raković Radivojević.

Direktor Užice razvoja Nikola Maksimović izjavio je da će na budućoj deonici auto-puta biti 66 tunela i 27 mostova i da će ona na teritoriji grada proći kroz Zlakusu,Potpeć,Potočanje,Krvavce,Sevojno i Mokru Goru.

„Na celokupnoj deonici neće se rušiti ni jedna kuća.Pripremni radovi će dati detaljnu analizu u kom pravcu i da li će biti nekog delimičnog pomeranja trase budućeg auto-puta“ ,rekao je Maksimović.

Geotehnička istraživanja vrši CIP .Trenutno se radi na deonici Požega-Mačkat .

„Geotehnička istraživanja za idejni projekat obuhvataju oko 400 metara bušenja,a za projekat za građevinsku dozvolu još 11000 metara.Plan je da se istraživanja završe do zime ,kako bi se krenulo u projektovanje auto-puta“ ,kaže direktor Zavoda za geotehniku Vladimir Filipović.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.