Počeli radovi na „Stazi zdravlja“ (VIDEO)

UŽICE – Počeli su radovi na izgradnji pešečake staze kod Medicinske škole u Užicu koja će povezati mesne zajednice Carinu i Krčagovo. Na „Stazi zdravlja“ dugoj 300 metara planirano je 6 odmorišta, a vrednost radova je 6 miliona dinara.

Put kroz šumu koji su do sada koristili sugrađani postaće uređena staza od Carine do Krčagova kojom će lakše moći da dođu do vrtića, škole i bazena.

„Staza će biti duga oko 300m površine oko 560 metara kvadratnih. Sastoji se iz dva dela, jedan deo stepeništa širok 1,2 m i drugi deo rampe koji će omogućiti kretanje dečijih kolica i osoba sa invaliditetom. Duž cele staze planirano je šest odmorišta na kojima će biti izgrađene klupe, planirana je rasveta, biće postavljeno 12 lampiona“, rekao je zamenk gradonačelnice Užica Dragoljub Stojadinović dodajući da je rok za završetak radova dva meseca.

Direktor JP Užice razvoj NIkola Maksimović kaže da su prioriteti gradskog rukovodstva uređenje pešačkih i biciklističkih staza kao i delova grada koji su građanima potrebni za rekreaciju.

„Pre desetak dana dobili smo zahtev od Ministarstva građevine po kome je obezbeđeno 300 miliona dolara za infrastrukturne projekte u narednih 5 godina u okviru zelene infrastrukture. Ideja je da do Nove godine dostavimo projekte koje ćemo aplicirati u narendih 5 godina koji se odnose na uređenje zelenih površina, infrastrukturu, klizišta, kišnu kanalizaciju i putnu infrastrukturu. U toku su ssastanci i očekujemo da ćemo uskoro krenuti u pripremu projektne dokumentacije“, rekao je Makimović.

Radove u iznosu od 6 miliona dinara finansira Grad Užice, a izvođač je Građevinsko preduzeće Borko Masal.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.