Počeli radovi na izgradnji Prekršajnog i Privrednog suda (video)

UŽICE-Pomoćnica ministra pravde Slavica Jelača prisustvovala je danas početku radova na izgradnji nove zgrade Prekršajnog i Privrednog suda u Užicu.

zgrada suda rusenjeJelača je istakla da je Ministarstvo pravde u poslednje tri godine krenulo sa rekonstrukcijom i izgradnjom pravosudnih objekata u Srbiji  u cilju poboljšanja uslova rada i kapaciteta.

Ministarstvo pravde je u martu sa Republičkom direkcijom za imovinu potpisalo Ugovor kojim se ministarstvu predaje na korišćenje zemljište na kojem će biti izgrađen objekat u Užicu.

 

“Nova investicija doprineće unapređenju rada pravosudnih organa u Užicu,na prvom mestu Prekšajnog i Privrednog suda koji beleže dobre rezultate u radu,bez obzira na dosadašnje neadekvatne smeštajne kapacitete u zgradi MUP-a”,rekla je Jelača.

Danas je počelo rušenje postojećeg objekata na lokaciji budućih sudova,a rok za završetak nove zgrade je godinu dana.

 

“Prekršajni Privredni sud dobiće novih 2600 kvadratnih metara prostora,a izgradnja nove zgrade koštaće 200 miliona dinara.To je ,posle rekonstrukcije Fabrike vode koja kreće naredne godine,najveća investicija u Užicu,koja će doprineti i regionalnom osnaživanju grada”,izjavio je gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

 

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.