Počeli radovi na izgradnji kišne kanalizacije u Turici (VIDEO)

UŽICE-Počeli su radovi na izgradnji kišne kanalizacije u ulici Ive Andrića u Turici.Ovi radovi,po rečima zamenika gradonačelnika Ivana Stanisavljevića,predstavljaju početak rešavanja višegodišnjeg problema kišne kanalizacije i otpadnih voda u ovom užičkom naselju.

„U planu je da se uradi 450 metara glavnog i 350 metara priključnih vodova.Vrednost investicije je 13 miliona dinara i finansira se iz budžeta grada Užica.Do kraja godine trebalo bi da se uradi 200 metara glavnog voda,a radovi bi se nastavili na proleće „,rekao je Stanisavljević .

Direktor Užice razvoja Nikola Maksimović istakao je da se u Turici radi i na drugim lokacijama.

„U ulici Dušana Popovića u toku je zamena azbestnih cevi i izgradnja nove vodovodne mreže u dužini od 500 metara.Vrednost radova je 3,5 miliona dinara,a priprema se i planska dokumentacija za kompletnu rekonstrukciju svih ulica na području Turice“,istakao je Maksimović.

On je najavio i da se 10.decembra otvaraju ponude pristigle na tender za izgradnju fekalnog kolektora u Turici.Krajem decembra,rekao je Maksimović,znaće se izvođač radova koji treba da počnu na proleće naredne godine.

You may also like...