Počeli radovi na adaptaciji i dogradnji prostora za vrtić u Karanu (VIDEO)


KARAN-Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević sa saradnicima je obišla radove na adaptaciji i dogradnji objekta u Karanu u kome će biti otvoren prvi seoski vrtić. Projekat finansira Evropska unija preko programa „EU PRO Plus“ koji u Republici Srbiji realizuje kancelarija UN za projektne usluge „UNOPS“. Ukupna vrednost projekta je 430.304 dolara, od čega je 200.000 dolara vrednost donacije, a 230.304 dolara su sredstva obezbeđena iz budžeta grada Užica.

Gradonačelnica je nakon obilaska gradilišta istakla da se nada da će i građevinski ali i svi ostali radovi biti završeni i pre zvaničnog roka kako bi mališani u ovaj vrtić krenuli 1. septembra naredne godine.

“Ovaj vrtić u Karanu jeste prvi, ali sigurna sam neće biti i jedini seoski vrtić koji ćemo u narednom periodu otvoriti, sopstvenim ali i sredstvima iz donatorskih fondova“, zaključila je gradonačelnica .

foto.grad uzice

Po rečima Dragana Pečeničića iz firme “Tesla sistemi doo” koja izvodi radove svi građevinski radovi biće završeni u roku, do 11. marta naredne godine.

Nakon realizacije projekta biće otvoren potpuno novi objekat Predškolske ustanove Užice, koji će zadovoljiti potrebe za 55 novih korisnika koji žive na ovom području.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.