Počeli Dani ruske kulture u GKC-u (video)

UŽICE-Otvaranjem Dana ruske kulture u Gradskom kulturnom centru večeras je počeo program obeležavanja Dana grada.

 

dani ruske kulture1Otvarajući manifestaciju direktorka Ruskog doma Nadežda Kuščenkova istakla je posebno zadovoljstvo što se Dani ruske kulture održavaju u gradu sa herojskom istorijom.

“Užice je sovjetski Brest I  veliko mi je zadovoljstvo što imamo priliku da svoju kulturu I istorijsko nasleđe prezentujemo u vašem gradu”,istakla je Kuščenkova.

 

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković naglasio je da su Dani ruske kulture važan korak za negovanje prijateljstva i saradnje ,koja već postoji i u budućnosti.

“Kulturna razmena je najbolji način za još bolje upoznavanje I zbližavanje srpskog i ruskog naroda,koji su veoma slični po autentičnom senzibilitetu i odnosu prema umetnosti“,rekao je Petković.

 

Direktor GKC-a Nikola Zlatić istakao je da je ova manifestacija plod dosadašnje saradnje ove ustanove i grada Užica sa Ruskim domom i ambasadom Rusije u Republici Srbije.

“Užičani imaju priliku da se kroz ovu manifestaciju upoznaju sa ruskom istorijom I kulturom,koja je prebogata tradicijom I kulturnim nasleđem”,rekao je Zlatić.

 

Posle otvaranja održan je koncert  orchestra ruske muzičke akademije Gnesinih.

Dani ruske kulture  traju do 5.oktobra u GKC-u,a posetioci će moći da pogledaju izložbu Komandanti velikog otadžbinskog rata,posvećenu ruskim generalima,gledaju ruske filmove I prisustvuju predavanju o vekovnim vezama Srbije I Rusije.

ZooM

 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.