Počele Sportske igre mladih na Zlatiboru

ZLATIBOR -Na Zlatiboru su danas svečano otvorene Dunav osiguranje Sportske igre mladih koje predstavljaju najveću manifestaciju amaterskog sporta za decu i omladinu na ovim prostorima, a čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva.

foto.opstina cajetina

Sportske igre mladih na Zlatiboru je otvorio predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović koji je naglasio da lokalna samouprava na čijem je čelu ulaže značajna sredstva u razvoj sportske infrastrukture za najmlađe stvarajući im uslove da se bave sportom, što će u budućnosti biti višestruko nagrađeno, kroz formiranje osoba sa zdravim navikama a i kroz uspehe u sportu u starijim uzrastima.

„Kada gledam ovu decu, razmišljam koliko njih će izrasti u kvalitetne ljude i koliko će ih biti profesionalni sportisti koji će na nacionalnom nivou predstavljati Srbiju. Bitno je da ih naučimo da se takmiče, da pobede ali i da znaju da podnesu poraz, uz druženje i poštovanje drugih“ rekao je na otvaranju igara Stamatović.

foto.opstina cajetina

Mladima iz zemalja u regionu je omogućeno potpuno besplatno učestvovanje u takmičenjima u deset sportskih disciplina, (mali fudbal, odbojka na pesku, ulični basket, rukomet, odbojka, igra između dve vatre, stoni tenis, tenis, atletika i šah), i za prethodnih 25 godina više od 2.000.000 učesnika je kroz druženje i sport promovisalo način života čiji su osnovni postulati razumevanje, prijateljstvo, poštovanje različitosti, solidarnost i fer-plej, kao najdelotvornija alternativa svim negativnim uticajima današnjice.

Ova sportska manifestacija je regionalnog nivoa i osim takmičarskog karaktera, za cilj ima i spajanje dece u regionu.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.