Počela sezona na Šarganskoj osmici ( video )

MOKRA GORA -Zbog velikog interesovanja turista danas je počela turistička sezona na “Šarganskoj osmici”, četri dana ranije nego što je planirano.

“Već ovog vikenda imamo rezervacije oko hiljadu turista koji će putovati Šarganskom osmicom  ,na relaciji Mokra Gora-Šargan Vitasi-Mokra Gora, u muzejskom vozu Nostalgija”, izjavio je generalni direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović.

sarganska osmica

Simonović je istako I da je najveća novina ovogodišnje sezone objedinjena muzejsko-turistička ponuda na Šarganskoj osmici, koja obuhvata prevoz vozom Nostalgija, smeštaj u muzejsko-turističkom kompleksu Šarganska osmica I restoranske usluge.
“Ranije su se tri službe bavile ovim poslovima, a korisnici sa svima pojedinačno ugovarali ove usluge, što je bilo komplikovano I nepovoljno.Sada su sve usluge na Mokroj Gori objedinjene u Medija centru I jedinstvenom bukingu, koji se više ne nalazi u Užicu,već na Mokroj Gori”, rekao je Simonović.
Kao rezultat takvog poslovanja ukupni prihodi na Mokroj Gori za prva tri meseca ove godine povećani su za 58 odsto, u odnosu na isti period prošle godine, naglašava Simonović.
“Prošle godine na Mokroj Gori ostvaren je ukupan prihod od oko 71 miliona dinara.Preko 70 hiljada putnika , od čega su 60 odsto bili gosti iz inostranstva, vozilo se vozom Nostalgija.Osim ostvarivanja prihoda to je I veliki značaj za poboljšanje ugleda železnice.Ove godine planiramo da se Nostalgijom preveze oko 80 hiljada putnika”, istakao je Simonović na otvaranju sezone na Mokroj Gori.
Planovi Železnica Srbije su , po Simonovićevim rečima, da se Šarganska osmica poveže sa Zlatiborom I prugom Beograd-Bar, na čemu će se raditi tokom ove godine.
Popularni Ćira voziće do 31.oktobra Šarganskom osmicom.
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.