Počela sezona košenja na Zlatiboru

ZLATIBOR – Služba za održavanje javnih zelenih površina čajetinskog Komunalnog javnog preduzeća „Zlatibor“ otvorila je sezonu košenja, kako bi sugrađanima ali i turistima obezbedili prijatniji boravak u prirodi. To podrazumeva mašinsko košenje samohodnim i traktorskim kosačicama, trimerima i rajderom za košenje.

U toku vegetacionog perioda vrši se redovno košenje i održavanje oko 320.000 metara kvadratnih javnih zelenih površina, koje se vrši nekoliko puta godišnje, u skladu sa vremenskim prilikama i potrebama na terenu. Ukoliko postoji potreba, ovi poslovi obuhvataju grabuljanje i odvoz trave na deponiju.

Foto: zlatiborpress

Osim košenja zelenih javnih površina, Služba zelenila radi i na: formiranju novih i revitalizaciji postojećih i održavanju travnatih površina, sadnji i održavanju drveća, ukrasnog šiblja i sezonskog cveća, održavanju parkova, park-šuma, formiranju novih parkovskih površina i održavanju rekreativnih površina. Prioritet imaju centralni deo naseljenog mesta Čajetina i Zlatibor.

Uporedo se krenulo sa letnjim održavanjem puteva mašinskim i ručnim raskresivanjem žbunja i visokog rastinja pored saobraćajnica, čime će se omogućiti da putni pravci budu širi i bezbedniji za saobraćaj.

Izvor: zlatiborpress

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.