Počela rekonstrukcija pijace (VIDEO)

UŽICE-Počeli su radovi na rekonstrukciji Gradske pijace u koju će u narednih godinu i po dana biti uloženo milion evra sopstvenih sredstava JKP Bioktoš.

U toku su radovi na izgradnji zgrade površine 600 kvadratnih metara u kojoj će biti poslovni prostor za radnike Bioktoša i lokali u prizemlju.Vrednost ovih radova je 41 milion dinara,a izvođač je užička firma Eupolis.Rok za završetak zgrade je 120 dana.

„Novac je obezbeđen dobrim poslovanjem Bioktoša i poslovnom politikom gradske uprave da se odriče dela dobiti,na koje ima pravo u iznosu od najmanje 50 odsto od dobiti javnih preduzeća,u korist istih pod uslovom da novac isključivo bude upotrebljen za nove investicije“ ,rekao je gradonačelnik Užica Tihomir Petković prilikom obeležavanja početka radova na rekonstrukciji Gradske pijace.

Mirjana Radivojčević istakla je da su lokali koji su bili na mestu na kom se sada izvode radovi premešteni na ulaz u pijacu,a da će se novi lokali koji se grade,trenutno 20 u jednoj zgradi, biti izdavani na licitaciji.

Naredne godine u planu je izgradnja druge zgrade ,fast garaže na delu sadašnje zanatske pijace i izrada krovne konstrukcije za pokrivanje cele pijace.

You may also like...