Počela nova školska godina

SRBIJA-U osnovnim i srednjim školama u Srbiji počela je nova školska godina, a prvi put u đačke klupe selo je oko 66.000 prvaka.

Ministar prosvete Mladen Šarčević, koji je jutros posetio novoizgrađenu osnovu školu u Leštanima „Nikola Tesla“, čestitao je đacima polazak u školu, naročito prvacima i predškolcima, jer je to za njih, kako je rekao, veliki korak.

„Svima želim uspeh srećan početak netipične, ali nadam se uspešne, školske godine“, rekao je ministar.

Naveo je da od jutros nije dobio nijedan izveštaj da u nekoj školi u Srbiji nešto ne funkcioniše.

Škole su dobile preporuku da se ne organizuju đačka putovanja u prvom polugodištu.

Problem u školama sa velikim brojem učenika predstavlja organizovanje produženog boravka te će, prema rečima ministra, morati da se iznađu bolja rešenja.

Što se tiče održavanja higijene u školama, Šarčević je naveo da ima dovoljno sredstava za dezinfekciju, da će škole detaljno da se čiste ujutro i uveče, a da će između smena biti obavezno provetravanje, dezinfekcija klupa, kao da će biti pojačana higijena fiskulturnih sala.

Dok je lepo vreme savet učiteljima i nastavnicima je, kad god to mogu, časove realizuju u prirodi i školskom dvorištu.

Ukoliko se pojavi u školi dete koji ima simptome kovid 19 infekcije, ministar kaže da svaka škola mora da ima prostor za izolaciju.

„Stav lekara je da je maska, ako je svi nose, dobro štiti. Nije predviđena tvrda izolacija. Mislim da su dovoljni elisa testovi“, naveo je ministar.

Tanjug

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.