Počela letnja sezona na Torniku (VIDEO)

ZLATIBOR – Letnja sezona u Ski-centru Tornik zvanično je počela, a posetioci će svaki dan moći da uživaju u raznim aktivnostima.

Prvog dana letnje sezone u Ski-centru Tornik svi sadržaju su bili besplatni, a posetioci su dan proveli šetajući, vozeći bicikle, a uživali su i u pogledu iz panoramske žičare.

„Ima dosta zanimljivih sadržaja i za šetnju i za avanturu“

„Sad ćemo da idemo na žičaru. Gondolom sam se vozio i malo je strašno prvi put“

„Svaki dan idemo negde. Danas smo gondolom došli do Tornika, pa smo se spustili žičarom i sada čekam muža i dete koji su na bobu“

Ski-centar Tornik turistima nudi brojne sadržaje koji su namenjeni za sve i za mlade, ali i za starije.

„Ovog leta u ponudi je panoramska vožnja žičarom, bob na šinama, Avantura park i adrenalinski sadržaji. Naravno, tu su i staze za planinski biciklizam. Kao i prethodnih godina, i ove letnje sezone organizujemo promotivne vikende tokom kojih ćemo odobravati 20 odsto popusta na cenu karata“, rekla je rukovodilac sektora za marketing Skijališta Srbije Ana Jovanović.

Od brojnih aktivnosti koje nudi planina Zlatibor, najaktuelnija je i dalje Gold gondola koja radi od januara, a prema rečima izvršnog direktora Gold gondole Milovana Tucovića trenutno se uređuju međustanice kako bi ugođaj turistima bio lepši.

„Za pet meseci rada gondolom smo prevezli više od 100.000 ljudi, tako da ljudi žele da posete gondolu i Tornik i da vide Zlatibor iz nekog novog ugla“, rekao je Tucović.

Zbog epidemije korona virusa, na Zlatiboru je prethodne godine bilo više domaćih turista.

Direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović tvrdi da je epidemija donela nove trendove koji će ostati i u narednom periodu.

„U fokusu interesovanja su zabavni sadržaji na koje smo ovog leta stavili poseban akcenat. Pre svega, to su pešačke i planinarske staze, kao i biciklističke staze. Zatim nudimo i jahanje konja, paraglajding i mnoge druge sadržaje koje turisti ovog leta mogu pronaći na Zlatiboru. Takođe, posebno nas raduje otvaranje novih ugostiteljskih objekata i hotela“, kaže Živanović.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.