Počela izgradnja transfer stanice Banjica (VIDEO)

NOVA VAROŠ, PRIBOJ, PRIJEPOLJE – U Novoj Varoši je počela izgradnja transfer stanice Banjica gde će se dovoziti otpad iz Priboja, Prijepolja i Nove Varoši. Plan je da u budućnosti ova transfer stanica postane regionalna deponija za upravljanje otpadm čime če biti rešen dugogodišnji ekološki problem meštana na Limu.

Otpad iz Nove Varoši, Priboja i Prijepolja odlagaće se na transfer stanici Banjica čija izgradnja je počela ovih dana. Odavde će se otpad dalje voziti na Regionalnu deponiju Duboko u Užicu.

„Transfer stanica će imati navoznu rampu sa odgovarajućom mašinskom opremom gde će se otpad pretovarati iz radskih kamiona u velike kontejnere odakle će se odvoziti posebnim vrstama kamiona“, rekao je direktor Regionalne sanitare deponije Banjica Ljubenko Vasiljević.

Posle prve faze radova planirana je izgradnja puta prema Priboju koji će koristiti kamioni za prevoz otpada do transfer stanice. Krajnji cilj je uspostavljanje Regionalnog centra za upravljanje otpadom za sve tri opštine koima će se priključiti i Sjenica.

„Ova stanica ne znači samo za Priboj, već i za celo područje. Mi time suštinski rešavamo pitanje komunalnog otpada kao što smo se i dogovorili u ministarstvu – Lim bez otpada. Privodi se kraju i sanacija deponije Stanjevina koja je bila ruglo Balkna“, rekao je predsednik opštine Priboj Lazar Rvović.

Ukupna vrednost radova je 97 i po miliona dinara od čega su opštine Nova Varoš, Prijepolje i Priboj učestvovale sa 50 miliona, a ostalo je finansirano iz resornog ministasrstva. Rok za završeak radova je krajem oktobra.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.