Počela izgradnja prepumpne stanice na Turici (VIDEO)

UŽICE – Radi rešavanja problema fekalne kanalizacije u Turici, posle fekalnog kolektora, krenulo se sa radovima na izgradnji prepumpne stanice. Radovi, koji će prema procenama trajati oko četiri meseca, koštaće 21.5 miliona dinara.

Prepumpna stanica predstavljaće vezu između kolektora i sekundarne mreže, čija izgradnja je planirana za narednu godinu.

„Stanica će kompletnu fekalnu kanalizaciju primiti iz Turice i izvršiti prepumpavanje prema postojećem cevovodu. Očekujemo da se građevinski radovi i opremanje završe do kraja godine. Velika je količina vode, pa se vrši i kopanje i crpljenje vode. Uskoro će se betonirati podna ploča, a potom će uslediti dalji radovi. Imali smo tehničke probleme oko napajanja strujom, ali je postignut dogovor sa EPS-om“, kaže Nikola Maksimović, direktor JP „Užice razvoj“.

Izvođač radova je firma „Domekstra“, čiji direktor Uroš Lazić kaže da se radovi sprovode na dve lokacije.

„Radi se krak 1, gravitacioni krak kolektora, a izvode se radovi i na samoj crpnoj stanici. Uslovi su teški zbog podzemnih voda, ali trudićemo se da radove sprovedemo u rokovima definisanim ugovorom“, rekao je Lazić.

(izvor: Grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.