Počela izgradnja omladinskog kampa na Goliji

IVANJICA – Ivanjica će uskoro dobiti prvi omladinski kamp. Ovaj projekat pokrenula je lokalna Kancelarija za mlade a finansiraće ga Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije uz podršku opštine Ivanjica. Savremeno kamp naselje biće izgradjeno na Dajičkom brdu na planini Goliji.

Pored pravno-administrativnih aktivnosti, dobijanja lokacisjkih uslova, građevinske dozvole kao i sprovođenja procesa javne nabavke kroz koji je izvršen odabir izvođača radova, realizovan je i veliki broj aktivnosti na uređenju prostora i početku izgradnje samog objekta.

-Jedna od prvih aktivnosti bila je omeđavanje parcele na kojoj će se graditi budući „Omladinski kamp“. Nakon toga pristupilo se uređenju okoline na samoj parceli što je obuhvatalo uređenje i krčenje prostora kako kroz volonterski rad tako i uz pomoć mehanizacije. Na uređenom prostoru u saradnji sa lokalnom geometarskog službom ucrtan je položaj budućeg objekta na samoj parceli – kaže koordinaror Kancelarije za mlade Ivan Stamenić.

 

 

Ovo je jedan od projekata koje Kancelarija za mlade realizuje sa ciljem da se mladima u Ivanjici pružiti jedan novi sadržaj u kome mogu uživati i turisti.

Beba Bojović

You may also like...