Počela grejna sezona (VIDEO)

UŽICE – Zbog niskih spoljnih temperatura oko 6000 stanova u Užicu bilo je toplo u jutarnjim i popodnevnim satima čak sedam dana pre zvaničnog početka grejne sezone.

Nadležni u užičkoj Toplani kažu da će tako biti sve do 15. aprila kada se završava grejna sezona i ne očekuju probleme u isporuci toplotne energije.

Branko Filipović, izvršni direktor JKP „Gradska toplana“ iz Užica, kaže da je ovo preduzeće spremno što su pokazale i tople probe prethodnih sedam dana, kada su stanovi bili topli u jutarnjim i večernjim satima, a to je bila prilika da se otklone uočeni kvarovi na mreži.

„Ne očekujemo probleme u ovoj grejnoj sezoni“, Branko Filipović JKP „Gradska toplana“

„U letnjem periodu završili smo sve radove na otvorenom tako da ne bi trebalo da bude iznenađenja“, objasnio je Filipović za ZOOM.

S obzirom na to da je vazduh u Užicu veoma zagađen u zimskom periodu gradska toplana već godinama radi na konverziji svih kotlarnica na gas kako bi ovaj problem bio što manje izražen.

„Od 12 postrojenja koja su u upotrebi devet koristi gas, jedno je mazutno, a dva su na pelet. Radi se na tome da i ovo jedno postrojenje koje koristi mazut pređe na gas“, rekao je Filipović i dodao da se već radi projektna dokumentacija.

Što se tiče cene grejanja u ovoj sezoni Filipović ističe da prema sadašnjim pokazateljima nema naznaka da bi moglo doći do poskupljenja, ali da na eventualnu korekciju cena mogu uticati cene energenata na tržištu.

You may also like...