Počela energetska sanacija četiri škole i jednog vrtića (VIDEO)

UŽICE – U Užicu se krenulo sa realizacijom projekta energetske sanacije četiri osnovne škole i jednog vrtića. Ugovor o realizaciji još krajem decembra potpisali su Ministarstvo rudarstva i energetike i izvođač radova, Kredo iz Vranja, a većinu sredstava obezbedila je Vlada Švajcarske.

Izvođač radova već je uveden u posao po pitanju OŠ Nada Matić i vrtića Poletarac, a tokom sedmice to će biti učinjeno i za OŠ Aleksa Dejović u Krvavcima.

“U pitanju su termoizolacije na tavanu, fasadama i krovovima. Negde će se raditi zamena kotlova kotlovima na pelet, delimična ili kompletna zamena stolarije i obezbeđivanje objekta u vidu protivpožarne zaštite”, rekao je zamenik gradonačelnice, Dragoljub Stojadinović.

Vlada Švajcarske obezbedila je 1,6 miliona franaka, dok će preostali deo sredstava obezbediti Grad.

“U OŠ Miodrag Milovanović Lune u Karanu sredstvima Vlade Švajcarske radiće se samo kotlarnica. Međutim,  Grad će obezbediti sredstva za ostale radove, pa će i škola u Karanu, ali i škola u Gostinici, biti kompletno renovirane”, dodaje Stojadinović.

Predviđeni rok za završetak radova je kraj jula, a procenjuje se da će se emisija ugljen dioksida smanjiti za 80 posto, a potrošnja energije za 70 posto.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.