Počela druga faza rekonstrukcije pijaca (VIDEO)

UŽICE – JKP Bioktoš završio je izgradnju upravne zgrade na Zelenom pijacu i počeo izgradnju zgrade u kojoj će biti lokali za izdavanje.

Rekonstrukcija pijaca

„Počeli su radovi na drugoj fazi, izgradnji zgrade koja će biti slične veličine kao upravna, sa 41 lokalom, a vrednost radova je 38,4 miliona dinara. Lokali će biti ponuđeni ljudima koji koriste prostor na dnu pijace, gde je planirana izgradnja fast garaže i onima koji koriste buvlju pijacu“, naveo je gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

Podsetivši da je izgradnjom upravne zgrade završena prva od tri faze rekonstrukcije pijaca, gradonačelnik Užica Tihomir Petković je naveo da je na 600 metara kvadratnih prostora dobijeno 12 kancelarija u koje će biti preseljena uprava JKP Bioktoša i 18 kancelarija za izdavanje. Vrednost radova izgradnje ove zgrade je 45,5 miliona dinara.

Tihomir Petković, gradonačelnik Užica

Direktorka JKP Bioktoša Mirjana Radivojčević podsetila je da je to preduzeće staro 70 godina, a da je sadašnjem rukovodstvu zadovoljstvo što su uspeli da sopstvenim sredstvima izgrade zgradu i obezbede prostor za radnike uprave.

„Do sada smo bili po barakama i raznim iznajmljenim prostorima i prvi put dobijamo svoj prostor. Želim da se zahvalim i korisnicima na pijacu koji su imali strpljenja za probleme koji nastaju zbog izgradnje zgrada, smanjenog prostra i prašine“, navela je Radivojčević.

Prema njenim rečima, uprava će biti useljena nakon tehničkog prijema i izdavanja upotrebne dozvole, što se očekuje do kraja ovog meseca.

Mirjana Radivojčević, direktorka JKP Bioktoš

U trećoj fazi biće pokrivena pijaca i koštaće 21 milion dinara, a tri miliona asfaltiranje. U toku je završetak projekta.

„Očekujemo da pre početka leta sve bude gotovo i da imamo jednu od najlepših i najmodernijih pijaca“, zaključio je Petković.

Radovi na rekonstrukciji Zelenog pijaca, koje finansira JKP Bioktoš sopstvenim sredstvima, koštaće oko 110 milina dinara, bez fast garaže.

You may also like...