Pobedila koronu u 84. godini (VIDEO)

ČAJETINA – Epidemija korona virusa iznedrila je nove heroje, a jedan od njih je i super baka iz Čajetine koja je pobedila koronu u devetoj deceniji. Milka Tripković provela je tri nedelje na lečenju u beogradskoj Areni tokom jula kada je bilo najviše obolelih, ali za nju su to bili dani novih prijateljstava i još jedne pobede u životu.

„Svi su bili toliko privrženi meni, niko nije ušao u sobu a da nije lepu reč rekao, da me nije upitao treba li ti pomoć“, kaže Milka Tripković.

Milka Tripković
Foto ZooMUE

To su uspomene bake Milke iz Čajetine kada priča o lečenju u kovid bolnici u Areni. Ona je bila najstariji i najomiljeniji pacijent sa kojim su doktori voleli da se druže i razmenjuju šale.

„Primili su me tako lepo i sutradan je došao doktor i rekao da bih ja trebalo da idem u drugu ustanovu. Ja sam rekla da neću odatle a vi radite šta hoćete i to je bilo sve sa smehom“, kaže baka Milka.

Za 84 godine preživela je mnogo toga, ali kaže da se nije nadala ovakvom virusu u 21. veku. Najveći utisak ostavili su zdravstveni radnici.

„Oni nemaju nikad odmor. NIkad! Odu da bi se malo odmorili, međutim odmah zovu. Čim jedan pacijent ode novi dolazi“, ističe baka Milka.

Najviše o njoj sada brinu ćerka Slađana i zet Gvozden koji su bili uplašeni kada je poslata u Beograd.

„Kada se sve to događalo ja sam plakala. Ona je mene tešila da će sve biti u redu, da se ne sekiram“, kaže Milkina ćerka Slađana Komatović Vlasonjić.

Milka I Slađana
Foto ZooMUE

„U prvom talasu smo imali koronu u porodici. Snaja je bila pozitivna prilikom porođaja i brat i onda smo već stekli neki rutinu“, kaže Gvozden Vlasonjić.

Tokokm boravka u Areni stekla je nove prijatelje, davala izjave za medije i zahvaljujući vedrom duhu pobedila bolest.

Milka u Areni

„Samo da se čovek ne sekira i da ne misli o njoj. Ideš da se lečiš, nemoj da ne veruješ! Čim osetiš nešto ja bih svakog posavetovla da ode onde gde treba“, zaključuje baka Mlka.

Posle dvadeset dana provedenih u Beogradu nedavno se vratila kući i kaže da ovo za nju bilo lečenje već i živoptna avantura u kojoj se dobro zabavila.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.