Pobeda za nadu (VIDEO)

UŽICE – Sloboda je u najboljoj utakmici ove sezone savladala ČSK Pivaru 5:1 i tako za trenutak pobegla iz opasne zone.

Pred 400 gledalaca izabranici Gorana Đukića deklasirali su ekipu ČSK Pivaru, koja u pojedinim trenucima utakmice nije znala gde se nalazi.

Ekipa iz Čelareva nastupila je u sastavu: Elesin, Stepanov, Valiđo, Pantić, Drašković, Devetak, Zličić, Šljivančanin, Trifković, Živković i Sinđić. Igrali su još i Mušikić, Nikić i Jović. Goran Đukić je dobro motivisao svoju ekipu koja je igrala u sastavu: Čubraković, Andrić, Vučković, Mirić, Tamindžić, Glišović, Cvetić, Živanović , Plečić, Đorđević i Stošković. U igru su ušli Markićević, Karadrević i Babić. Utakmicu je sudio superligaški sudija Bojan Nikolić iz Kragujevca, a pomagali su mu Srđan Minić iz Rače i Marko Dimitrijević iz Kragujevca.

Uvodni minuti meča su ličili na prethodne utakmice u kojima Sloboda nije uspevala da zatrese mrežu protivnika ali od 19. minuta kreće goleada. Glišović je ančeo mrežu gostiju kada je iz neposredne blizine najbolje reagovao i savladao Elesina, da bi domaćin svoju prednost duplirao u 25. minutu iz jedanesterca. Možda nalo prestrogo dosuđenog, ali kakve smo penale viđali širom Srbije onda je u redu da se jedan takav svira i Slobodi. Siguran realizator je bio Živanović a najlepši pogodak na utakmici je postigao Stošković u 30. minutu. Više nego odlično je šutirao sa preko 25 metara i pogodio donji levi ugao nemoćnog Elesina za ubedljivo vođstvo od 3:0. Đukić je na samom početku drugog poluvremena priliku dao Dimitriju Markićeviću, junioru Slobode koji je svoj talenat potvrdio golom u drugom  minutu nastavka. Vučković je ubacio loptu pred gol gostiju, sve je lepo pratio mlađani Markićević i mreža gostiju se zatresla četvrti put. Od tog trenutka dolazi do opuštanja u redovima domaćih pa gosti dobijaju priliku da smanje vođstvo u 60.minutu. Još jednom je Nikolić pokazao na belu tačku, ovoga puta za ČSK Pivaru. Šutirao je Jović a Čubraković čita gde će ta lopta pa od gola nije bilo ništa. Nastavili su sa napadima gosti, pa Nikolić zbog igranja rukom još jednom pokazuje prstom na kreč. Ovoga puta odgovornost je preuzeo kapiten Drašković, a Čubraković još jednom interveniše pravovremeno i skida i taj penal. Trifković je u 78. posle odličnog prodora pogodio prečku, da bi Markićević svojim drugim golom u 86.minutu doneo Slobodi prednost od 5:0.

Gosti su „ublažili“ poraz u 88. kada je Živković sve sam uradio i zatresao mrežu Čubrakovića.

Zanimljivo je da je Sloboda do ovog kola postigla samo 12 golova, a danas je na jednoj utakmici zamalo postigla pola od toga. Posle ovog kola Užičani su se pomerili za jedno mesto i sada su 12. sa 22 boda. U narednom kolu koje je na programu u nedelju Sloboda gostuje poslednjeplasiranoj Jagodini i to je prilika da se posle dužeg vremena donesu bodovi sa strane.

 

You may also like...