Pobeda za merak (video)

IVANJICA – Kada bi uspeli da savladaju Radnički fudbaleri Javor Matisa bi napravili odličnu uvertiru za nastavak prvenstva.

javor-mladost2Dugo očekivana pobeda, druga u ovom prvenstvu, dogodila se opet na gostujućem terenu. Voždovac je poveo ali su igrači Javor Matisa imali veru u sebe i svoje mogućnosti, pa su na kraju golovima Bjedova krov tržnog centra napustili podignutih ruku. Veselinović kao i uvek smiren, bez euforije i velikih reči. Jednostavno je ovu pobedu opisao kao pobedu koja je uspela da donekle baci u zaborav sve ono što je Javor Matis imao loše u prethodnom periodu, ali uz napomenu da je to već arhivirano. Ostaje žal za kupom ali kako i sam priznaje misli su više bile okrenute ka prvenstvenom duelu sa Voždovcem.

Voždovac je stavljen ad akta i svi su skoncentrisani na sledećeg protivnika, a to je niški Radnički. Nišlije imaju duplo više bodova od Ivanjičana, šest pobeda više, ekipa koja je u duelima sa Partizanom i Vojvodinom osvojila četiri boda. Radi se o veoma dobroj ekipi, koja će najverovatnije biti dosta oslabljena u Ivanjici, ali ni Javor Matis nije u sjajnoj poziciji. Veselinović smatra da su šanse 50:50 i da detalji mogu da odluče pobednika ove utakmice.

Drako Bjedov još uvek nije postigao gol pred domaćim navijačima ali je zato postigao četiri na gostujućim. Dva puta je zatresao mrežu Radnika u Srdulici kada je Javor Matis osvojio bod i sada protiv Voždovca ponovo dva ali je ovoga puta u Ivanjicu otišao ce oplen. Bilo bi idealno kada bi vezali drugu pobedu u nizu jer nakon ovog kola sledi pauza u prvenstvu u kojoj bi se što bolje pripremili za nastavka prvenstva.

U poslednjih šest utakmica koje su odigrali Javor Matis i Radnički, Nišlije su bile uspešnije, dva puta su slavili po 2:0 i tri puta remizirali. Javor je samo jednom pobedio i to u sezoni 2012/13 rezultatom 2:0. Radnički nikada nije slavio u Ivanjici. To je samo statistika a videćemo kako će biti u nedelju kada se sastaju ova dva rivala u utakmici koja počinje u 13.30.

ZooM

You may also like...