Pobeda na „Švajcariji“ (VIDEO)

ZLATIBOR – U 30. kolu Prve lige Srbije Zlatibor bolji od Metalca 1-0.

Prvu pravu priliku za domaćina imao je Todorović u 10. minutu kada je posle kornera primio loptu u šesnaestercu gostiju i malo iskosa sa desne strane, šutirao sa osam metara zamalo preko gola.

Jokić je u 12. minutu izveo slobodan udarac sa leve strane uz samu aut liniju sa oko 30 metara od gola i nameravao je da centrira, ali je lopta šutnuta sa dosta efea i uz blagu pomoć vetra, dobila čudnu putanju i pogodila mesto gde se spajaju prečka i stativa.

Kako je vreme odmicalo igrači Metalca su uzimali inicijativu i imali veći posed. Iz takve igre u 30. minutu Metalac je imao odličnu priliku kada je Savić potpuno neometan šutirao sa 16 metara po sredini gola, ali je Divac sjajno intervenisao i zaštitio  svoj gol.

Finiš prvog dela doneo je borbeniju igru i vođstvo domaćina. Jedan napad Zlatibora golman Kostić je pokušao da reši istrčavanjem van svog šesnaesterca, ali je loše reagovao i pod pritiskom Mihailovića, izgubio loptu. Tu je bio Đokić koji je sa 20 metara precizno šutirao i pogodio nebranjenu mrežu.

U drugom poluvremenu Zlatibor je bio još sigurniji, a već u 46. minutu, mogao da uveća prednost ali je Mihailović, koji je sa leve strane ušao u šesnaesterac i bio sam ispred Kostića, šutirao preko prečke.

Agilni Đokić, zatim u 52. i 56. minutu ponovo je u dobroj poziciji ali je u oba slučaja reagovao sa malim zakašnjenjem. Igra se zatim potpuno otvorila, ali gosti nisu nikako uspevali da ozbiljnije ugroze Divca. Pametnom igrom i veoma angažovanom Zlatibor je u finišu sačuvao veoma bitnu pobedu i najavio još uspešnije igre u plej-ofu.

Izvor:  Sportski žurnal

You may also like...