Pobeda košarkaša Zlatibora u Futogu

FUTOG- Pobeda košarkaša na gostovanju Futog-Zlatibor 81:86 (14:17,25:26, 23:24,19:19).

Zlatibor je pobedio u Futogu novajliju u ligi i to je najvrednije sa ove utakmice.Čajetinci su se pokazali kao bolji tim od domaćina ali stegnutost u igri i loša odbrana davala je nadu Futožanima da mogu i do iznenađenja.

kk-zlatiborZlatibor je krenuo sa petorkom Mukanović,Marić, Smolović, Vulić i Kojić.Prve poene postigao je Vulić i posle furioznog starta već u petom minutu bilo je 10:0 za izabranike Dula Radovića. Ali serijom grešaka i opuštanjem domaćin se vratio u život i stigao do 12:12.U drugom periodu ekipe su se nadmatale u šutu a Zlatibor nije mogao da uspostavi kontrolu skoka i u poslednjem napadu je dozvolio da primi neverovatnih 5 poena i na poluvreme ode sa 4 poena viška.Izjednačeno se igralo i u nastavku s tim što je domaćin na polovini trećeg perioda vodio sa 52:47, a zatim i sa 56:49.I sudije su sa nekoliko odluka pogurale domaćina ali je individualni kvalitet igrača Zlatibora doveo do serije 7:0 i vođstva gostiju 67:60. Futog je u poslednjih 10 minuta ušao sa tri brzo napravljena faula a Zlatibor je iskusno čuvao svoju prednost.Skok je bio veliki problem ali su se u napadu menjala rešenja i posle šuteva za tri poena krenulo se sa spuštanjem lopti centrima i to je donosilo i poene i dobre asistencije.
Sve u svemu dosta teška pobeda ali potpuno zaslužena i značajna za samopouzdanje i sigurnost.Vulić je bio najefikasniji, Mukanović bez promašaja,Stanisavljević pokazuje da je veliki znalac, Marić standardan, Jevđić precizan u butnim trenucima a Kojiću fali malo vremena da se oporavi i pokaže veliki talenat.

Sportska dvorana Futog. Gledalaca: 250 Sudije: Uskoković,Olćan,Stojanović
Zlatibor:Tmušić, Mukanović 13(ind.28), Brašanac, Stanisavljević 13,Jevđić 12, Kojić 7,
Vulić 26(ind.22), Smolović 3, Marić 13, Đurašević, Čorbić
Futog:Vučetić 2, Vujčić 18, Krstanović 12, Mihajlović, Ostojić 12, Vulin 7, Stojaković, M.Vulin 12, Miljević, Torović 16, Paunović, Gvero
U narednom kolu Zlatibor u Čajetini dočekuje ekipu Vojvodine, koja je ubedljivo savladala ekipu Srema.

D.Milojević

You may also like...