Pobeda, ali jedva

UŽICE – Odbojkaši Užica ostvarili su pobedu 3:2 pred domaćom publikom iako su imali prednost od 2:0.

Užice je u 20. kolu Prve B lige dočekalo Borac iz Paraćina i prema stanju na tabeli Užičani su bili favoriti u ovom meču. Prvi set je pokazao da neće biti tako lako jer su Paraćinci koristili svaku nesigurnost, a večeras je toga bilo i previše u domaćim redovima i nisu dozvoljavali rezultatsku izvesnost. Ipak Užice je pronašlo snage i umešnosti da taj set privede kraju u svoju korist rezulttaom 25:22. Nakon drugog seta u kom su Užičani dominirali i poveli rezultatom 2:0 (25:15), oko 100 gledalaca je pomislilo da će sve biti gotovo u tri seta. Nejgore od svega je i to da su tako milsili i puleni Slobodana Bogosavljevića ali ne i gosti koji su u Veliki park došli bez trenera. Nastaje totalna konfuzija u igri domaće ekipe samim tim dolazi do gubitka trećeg seta 18:25. U istom ritmu se nastvalja i u četvrtom setu. Pri rezultatu 9:4, gosti uzimaju tajm aut nakon čega prave seriju od 6:0 i preuzimaju vođstvo. Greške u redovima Užica se ređaju jedna za drugom, servis je bio na katastrofalnom nivou pa borbeni Paraćinci dolaze do izjednačenja, 2:2.

U odlučujućem, petom setu Užice sa dosta lakoće stvara kapitalnu prednost koju nije ispuštalo do kraja (15:6) pa je na kraju slavilo rezultatom 3:2. Sve u svemu jedna od najbleđih partija Užica u ovom prvenstvu. Komunikacija na terenu je bila izuzetno loša, rešenja koja su pronalazili u datim trenucima nisu bila kvalitetna, pa su na taj način dali priliku solidnim gostima da naprave dobar rezultat. Sva sreća pa su na vreme uvideli da je vrag odneo šalu pa su posle 112 minuta igre ovaj meč rešili u svoju korist.

Užice:Lekić 6p, Nenadić 19, Derikonjić, Ignajtović 12, Lazić 11, popović 4, Krstić 6, Ljubojević 3, Lekaj, Betić 14, Ćirković (libero), Žunić (libero).

Borac: Janković, Jovanović 2p, Živanović 8, Živković 1, Božanić 7, Nikolić 2, Sklepić 13, Momirović, Perić 9, Petrović, Popović 7, Đorđević (libero).

Do kraja prvenstva je ostalo još dva kola a Užice u narednom gostuje u Zaječaru domaćem Timoku.

You may also like...