Pobeda, a igra za zaborav (VIDEO)

POŽEGA – Sloga je u premijernoj utakmici protiv Mladog radnika 1926 pred svojim navijačima kojih je bilo oko 300 uspela da osvoji sva tri boda ali im je za sve pare pojela džigericu.

Mučili su se tokom svih devedest minuta i da nije bilo raspoloženog Vlašića od bodova ne bi bilo ništa. Novajlija u ligi Mladi rdanik 1926 igrao je u sastavu: Savić, Marković, Lazić, Petković, Jovanović, Karanović, Muljajić, Banjac (Stojiljković 71′), Milovanović, Stojanović i Krstić (Janković 19′, Stanković 56′). Sloga u svom najjačem sastavu: Milorad Nikolić, Čolić, Borko Nikolić, Vlašić, Janjić, Ristić (Radosavljević 46′), Božić, Grujičić, Stojaković (Stanić 89′), Plazinić i Tešić (Đukić 54′). Glavni sudija današnjeg meča bio je Filip Beloica iz Kragujevca, prvi pomoćni Njegoš Tubić takođe Kragujevac a drugi pomoćni Uroš Radovanović iz Gruže.

U samoj najavi utakmice rečeno je da Požežane očekuje neizvestan meč ali u smislu nepoznavanja protivnika koji je u srpsku ligu Zapad upao igrom slučaja. Ali da će veći deo utakmice odigratio po sistemu „lako ćemo“ to niko nije  mogao da pretpostavi. To jednostavno nije bilo ni takozvano umiranje u lepoti jer lepote nije bilo, već mučenje lopte i navijača. Sa druge strane gosti iz Požarevca fokusirani na odbranu svog gola a gore ako se nešto uradi, uradi a ako ne onda nikom ništa. I gledajući takav fudbal u beležnicu je za prvih 45 minuta stalo samo to da su gosti ni krivi ni dužni došli do prednosti kada su vrlo jednostavno rešili hendikep situaciju 7 na 2. Muljajić je loptu poslao ka Stojanoviću koji pored 7 uspavanih igrača Sloge lako matira nemoćnog Nikolić i dovodi svoju ekipu do prednosti od 1:0. Minut 33. I to bi bilo sve za prvo  poluvreme.

Samo Nikitović zna kako mu je bilo u prvom poluvremenu gledajući svoju ekipu u svalčionici ostavlja Ristića a umesto nejga na teren šalje Radosavljevića ne bi li ubrzao igru i razbio čvrst bedem koji su gosti postavili ispred svog gola. Doduše koliko su bezidejni bili domaći igrači i nije bilo teško parirati im. Sloga je tokom celog meča loptu usvom posedu imala minimum 80% ali i pored toga nije uspela nešto značajnije da napravi pred golom Savića. U 48. minutu je pokušao Stojaković udarcem sa 20 metara i ostaje dilema da li je lopta prešla gol liniju. Prvi pomoćnik Njegoš Tubić nije ništa signalizirao pa je ostalo 0:1. Sloga je i dalje umirala u prekomernom razmišljanju šta sa loptom kad je kod nas, a onda su u 59.minutu usledila dva veoma oštra starta gostiju a nakon drugog Beloica dosuđuje slobodan udarac za doamće i Petkoviću pokazuje žuti karton. Kod lopte je stao preiskusni Stojaković, koji kao rukom pronalazi štopera Vlašića na petercu a ovaj se bez problema upisuje u listu strelaca. Trebalo je da taj gol da malo krila domaćim igračima ali jednostavno se pogodio takav dan. Kada ništa ne ide. A onda preslikana situacija iz 60.minuta. Još jednom su gosti napravili prekršaj nadomak svog gola, ovoga puta Muljajić i opet Beloica pokazuje žuti karton. Kod lopte opet Stojaković a u šesnaestercu Vlašić. Centrašut na isto mesto, štoper Sloge na istom mestu i velika radost za sve.

Na kraju svih krajeva broje se bodovi. Ovakva igra će brzo morati u zaborav jer ako se bude ponavljala u nizu teško da mogu da se ostvare ambicije o vrhu tabele. Prvenstvo je dugo i sigurno da će stručni štab Sloge pronaći način da se igra iz kola u kolo diže na viši nivo.  U sledećem kolu Sloga gostuje u Zubinom Potoku domaćoj Mokroj Gori.

ZooM

 

You may also like...