Pljevlja sveukupni pobednik MOSI, Priboj naredni domaćin

PLJEVLJA – Ceremonijom svečane predaje zastave MOSI, narednom gradu domaćinu Priboju, završene su 54. MOSI Pljevlja 2017.

Pre toga izvršena je ceremonija svečane dodele pehara pobednicima u ekipnim disciplinama i pehara za sveukupne pobednike najmasovnijeg sportskog takmičenja koje je održano u Crnoj Gori. Pljevlja su sa 1654 boda sveukupni pobednik Igara, drugo mesto osvojila je ekipa Sokoca sa 809 bodova, a treći je bio Priboj sa 725 bodova. U muškoj konkurenciji Pljevlja su osvojila 1034 boda, druga je bila ekipa Bajine Bašte sa 591 bodom, a pehar za treće mesto otišao je u Požegu čij su takmičari osvojili 536 bodova. Pljevlja su sa 620 bodova bila najbolja i u ženskoj konkurenciji, drugo mesto sa 426 bodova osvojio je Sokolac, a treće sa 328 bodova Prijepolje.
Nakon što su sportisti Priboja preuzeli zastavu MOSI Miomir Filipović potpredsendik Stalnog komiteta MOSI iz Priboja naglasio je da je ovaj grad spreman za domaćinstvo narednog susreta sportista tromeđe.
–Naravno da smo svesni da su nam Pljevlja dala veliki zadatak sa ovakvom organizacijom igara, ali Priboj je do sada šest puta organizvao Igre, imamo spremnu infrastrukturu i mislim da smo spremni da odgovorimo ovom izazovu koji su nam postavili Pljevljaci i organizujemo igre na još većem nivou, rekao je Filipović.
U nikada uzbudljivojoj finalnoj utakmici u fudbalu, koja se po tradiciji igra neposredno pre svečanog zatvranja, Pljevlja su bila bolja od Nove Varoši sa 2:1. Reprezentacija grada podno Zlatara povela je golom sa bele tačke koji je postigao Žarko Grbović. U 55. minutu posle odličnog prodora bivši igrač Rudara Nikola Gačević poravnao je rezultat. U drugom minutu sudijske nadonade Milivoje Mrdak je iz okreta uputio snažnu loptu u peterac koja je pogodila vezistu Novovarošana Darka Bjelonovića i završila u mreži.

Za najboljeg sportistu 54. MOSI Pljevlja 2017. proglašen je atletičar Stjepan Bojanić iz Priboja koji je osvojio zlatne medalje u trkama 100, 200 i 400 metara i bronzanu medalju u trci štafeta 4×100 metara. Najbolja sportiskinja MOSI je atletičarka iz Užica Tamara Milićević koja je pobedila u trkama na 800, 1.500, 3.000 metara. Pehar za fer plej dobila je ekipa Petnjice koja je u Pljevljima prvi put učestvovala na MOSI.
PP Media

You may also like...