Planinski doručak od aprila u deset hotela Zapadne Srbije (video)

BEOGRAD-Turistička organizacija regije Zapadna Srbija i ove godine na Sajmu turizma u Beogradu nastupa na jedinstvenom regionalnom štandu ,na kome je predstavljena turistička ponuda  : Zlatibora,Užica,BajineBašte,Ivanjice,Arilja,Požege,Zlatara,Prijepolja i Sjenice.

 

Direktor TO regije Zapadna Srbija Miroslav Rađen ističe da se ovaj zajednički koncept predstavljanja pokazao kao izuzetno dobar.

“Posetioci sajma na zajedničkom štandu mogu da se upoznaju sa celokupnom ponudom regije Zapadna Srbija.Ove godine akcenat smo stavili na najbolje turističke rute,koje su preko agencija već ponuđene tržištu.Imamo odličnu zimsku sezonu koja još uvek traje,a ako takva bude i letnja mi ćemo biti zadovoljni”,kaže Rađen za ZOOMUE.

 U saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Zlatibor ova turistička organizacija na Beogradskom sajmu promoviše i projekat “Planinski doručak” u koji su uključene turističke organizacije Zlatibor,Užice,Zlatar i Prijepolje.

“Reč je o tradicionalnim jelima ovog kraja,poput kačamaka,sira,heljdopite,komplet lepinje,koja će se od proleća naći u ponudi hotela i restorana,a koji će nositi žig garancije kvaliteta ,čije nosilac će biti Turistička organizacije regije Zapadna Srbija”,kaže Rađen.

 

Izvršni direktor hotela Mona Zlatibor i konsultant na projektu “Planinski doručak” Ivan Vitorović naglašava da korist od realizacije ovog projekta višestruka.

“Turista želi da proba srpski proizvod,lokalnu hranu kraja u kom boravi i za to je spreman i da plati višu cenu.Na ovaj način doprinećemo očuvanju lokalnog biodiverziteta,autohtonih vrsta,pomoći lokalnim proizvođačima da nađu svoje mesto među velikim dobavljačima na tržištu i uposliti lokalno stanovništvo.Kreiramo tradicionalna jela iz Zapadne Srbije ,koja će biti inovirana kako bi ispratili moderne trendove”,rekao je  Vitorović za ZOOMUE.

 

Deset hotela Zapadne Srbije će od aprila uvrstiti u svoj meni “planinski doručak” koji će se sastojati usključivo od lokalnih proizvoda.

ZooM

 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.