Planinari u selu Stublo na Zlatiboru

ZLATIBOR – Planinarski klub Tornik organizovao je u subotu akciju u predelu manastira Uvca i reke Uvac u selu Stublo na Zlatiboru.

U akciji je učestvovalo sedam planinara, pet članova PK Tornik i po jedan predstavnik planinskih društava Aleksandar Džavović i Rujno.

Foto: PK Tornik

„Na svom putu obišli su manastir koji je posvećen rođenju Presvete Bogorodice, a prema malobrojnim zapisima i narodnom predanju predstavljao je jedan od većih srpskih duhovnih centara u doba Nemanjića. Planinari su se dalje kretali nizvodno preko širokih plodnih ravnica uz reku, sve do Skakavca i stare Spirove vodenice. Od te tačke, staza kreće okomito uzbrdo grebenski sve do vrha Zakopina (1186mnv) na kome se nalazi planinarski dom posvećen Aleksandru Džavoviću i dalje nastavlja ka mestu Kolijevka, početku i cilju ove planinarske staze“, naveli su iz Turističke organizacije Zlatibor.

Foto: PK Tornik

PK Tornik, kako su naveli iz TO Zlatibor, okuplja ljubitelje planina i prirode u cilju širenja pozitivnog stava prema prirodi i zdravog načina života.

Sledeću akciju su najavili za 16. maj, kada će obići Murtenicu.

Izvor: zlatiborpress

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.