Tekstilne kompanije iz Arilja i Užica na sajmu mode u Londonu

LONDON – Predstavnici šest domaćih kompanija tekstilne industrije, među kojima su dve iz Arilja i jedna iz Užica, održali su na sajmu „Pure London – pure origin“ više od osamdeset bilateralnih razgovora i sastanaka sa potencijalnim poslovnim partnerima, ostvarivši značajne kontakte za poslovnu saradnju u ovoj oblasti.

U Londonu su se predstavili kompanije „Amibo plus“ i „Boa“ iz Arilja, „Kroko“, „Love manufacture“ i S&SAX iz Beograda i „Textil“ iz Užica, a reč je o jednom od najvažnijih sajmova ženske, muške i dečije odeće i repromaterijala, na kome je učestvovalo više od 1.300 izlagača iz 14 zemalja, uključujući i vodeće zemlje u tekstilnoj industriji Veliku Britaniju, Italiju i Tursku.

Pure – origin London je vodeći modni sajam u Velikoj Britaniji gde se na jednom mestu predstavlja čitav modni lanac, od prediva do gotovih odevnih predmeta. Nijedan drugi sajam iz ove oblasti ne promoviše toliko brendova, a sve pod jednim krovom, hale „Olympia London“, pružajući priliku da ih zapaze neki od najznačajnijih trgovinskih lanaca u modnoj industriji.

Nemanja Pećinar, direktor kompanije „Boa“, zadovoljan je prvim nastupom na ovom sajmu.

„Ovo je dobar način da se mala i srednja preduzeća internacionalizuju, kao i da porodične kompanije koje su u procesu tranzicije tako ojačaju svoju poziciju na izuzetno zahtevnim tržištima u tekstilnoj industriji“, kazao je Pećinar.

„Nakon ovogodišnjeg uspešnog nastupa sajam ćemo uvrstiti na spisak za sledeću godinu, a izuzetno mi je zadovoljstvo što smo otvorili vrata našoj tekstilnoj industriji i pružili šansu kompanijama da učestvuju na ovako složenom specijalizovanom modnom sajmu, u saradnji sa RAS i SIPPO“, rekla je Ana Ćurčić Kostić, samostalni savetnik Udruženja za industriju tekstila, odeće, kože i obuće PKS.

Nastup srpskih komnpanija na ovom skupu podržali su Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije, u saradnji sa Švajcarskim programom za promociju izvoza SIPPO.

Tanjug

You may also like...