PK Tara na pragu osvajanja titule (VIDEO)

TARA – Planinarski klub Tara jedan je od mlađih kolektiva u Srbiji. Osnovani su pre nešto više od 10 godina, a osim rekreativnih aktivnosti, učestvuju i u Ligi planinarskog saveza Srbije, u kojo jse nalaze na pragu osvajanja titule.

Klub okuplja 34 registrovana takmičara, među kojima su i stanovnici drugih opština, a većinu članstva ipak čine rekreativci. Od osnivanja do danas održali su više stotina akcija koje se, osim planinarskog trčanja, odnose i na kanjoning i druge planinarske discipline.

„Pored rekreativnih aktivnosti, učestvujemo takmičarski u planinarskom trčanju i trekingu, s tim da nam je fokus upravo na planinarskom trčanju. Ekipno smo veoma dobri, pojedinačno ne baš, pre svega jer većina naših takmičara nije uspevala da učestvuje na svim trkama“, kaže Ranko Milanović, jedan od takmičara PK Tara

Za sada i najzapaženije takmičarske rezultate ostvaruju upravo u planinarskom trčanju, gde se uoči poslednjeg kola lige nalaze na čelu tabele. Glavni konkurenti su im Železničar iz Inđije, Mosor iz Niša i beogradska Pobeda.

„Mi rekreativci se divimo takmičarima, koji ulažu velike napore, te discipline su veoma zahtevne. Nadam ose da ćemo po prvi put osvojiti titulu. Nađi Bajinobaštani se pripremaju na Tari, a članovi iz drugih gradova uglavnom sprovode pripreme u svojim sredinama, a pred samu trku dolaze ovde za još jedan trening“, kaže predsednik kluba, Nenad Lečić.

Poslednje kolo lige u planinarskom trčanju održaće se u Pribojskoj banji u oktobru.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.