Petković:Užice dobro prošlo tokom epidemije (VIDEO)

UŽICE-Gradonačelnik Tihomir Petković ocenio je da je Užice na optimalan način prevazišlo epidemiju korona virusa ,sa malim brojem inficiranih i dobrom organizacijom rada svih službi.Petković je istakao i da epidemija još nije odjavljena i uputio apel Užičanima da se i dalje pridržavaju svih preporučenih mera zaštite.

„Poseban je uspeh to što nismo imali zaraženih u Zdravstvenom centru,ZZJZ,Domu za stare ,kao ni među volonterima Crvenog krsta.Inače, tokom vanrednog stanja u Zlatiborskom okrugu testirano je 2034 lica a 151 je bilo pozitivno,od čega u gradu 42 pozitivna“,rekao je Petković.

Petković je naglasio i da je tokom vanrednog stanja preko 1500 socijalno najugroženijih Užičana dobilo pakete pomoći ,a razni vidovi pomoći preko volontera Crvenog krsta pruženi su za 7500 građana.

I posle ukidanja vanrednog stanja Gradski štab za vanredne situacije nije ukidao nikakve planove delovanja tokom epidemije ,rekao je Petković i pozvao Užičane da se i dalje ponašaju odgovorno i pridržavaju se svih preporučenih mera zaštite.

You may also like...