Petković : Sada je prioritet rekonstrukcija vodovodne mreže (VIDEO)

UŽICE-Povodom ponovne havarije na vodovodnoj cevi u Beogradskoj ulici gradonačelnik Užica Tihomir Petković izjavio je da se pitanje rekonstrukcije vodovodne mreže nije moglo pokretati dok nije završena Fabrika vode,a da se sada radi na obezbeđivanju sredstava za zamenu azbestnih cevi .

„Imali smo više razgovora u Kancelariji za javna ulaganja za rekonstrukciju vodovoda Užice-Sevojno.Tamo imamo čak veće probleme nego u Užicu.Projektovana vrednost tih radova je 12 miliona dinara  i ušli smo u najuži izbor Kancelarije za  javna ulaganja.Razgovarali smo i o rekonstrukciji vodovodne mreže u gradu.Tu se mora raditi deo po deo vodovoda visoke zone gde su najveći problemi.Reč je o ulaganju od sigurno 10 miliona evra „,rekao je Petković.

Petković je naveo da će prioritet biti rekonstrukcija vodovoda u Beogradskoj ulici i da je Vodovod obezbedio izradu projekta i da će se radovi vršiti kroz postojeće cevi.

Gradonačelnik Užica je istakao i da će grad pokušati da obezbedi sredstva i preko banaka koje nude povoljne kreditne uslove za takvu vrstu radova,sa vrlo malim kamatama,kako bi se što pre počelo sa zamenom azbestnih cevi.

You may also like...