Petković : Postavljanjem spomenika ispravlja se nepravda

UŽICE-Odgovarajući na saopštenje Demokratske stranke gradonačelnik Tihomir Petković ističe da je Užice  danas veliko gradilište gde se na svakom koraku radi i gradi i da to primećuju i vrednuju građani Užica, ali ne i predstavnici Demokratske stranke.

Petković u saopštenju navodi i da“ politička opcija koja se saopštenjem obratila javnosti je iza sebe ostavila pustoš u gradskoj kasi i dug od preko 3 miliona eura i da je u takvoj situaciji sasvim  jasno zašto nisu mogli da reše osnovne komunalne probleme a kamoli da se bave ulepšavanjem Užica“.

Petković u saopštenju navodi i da je Užice jedan od finansijski najstabilnijih gradova u Srbiji sa suficitom od 2.2 miliona eura i da rukovodstvo grada  može da se posveti stvarima koje ovu sredinu čine lepim i modernim gradom.Kao i da postavljanjem spomenika ispravljaju“ nepravdu učinjenu prema pobednicima u I svetskom ratu  i to očigledno smeta Demokratskoj stranci“.

„Decenije odsustva bilo kakve intervencije u centralnim gradskim zonama se menja kroz realizaciju sveobuhvatnog projekta revitalizacije i rekonstrukcije javnih gradskih površina. Za ovaj veliki i dugogodišnji projekat su angažovane najbolje arhitekte upravo da se ne bi ostavljao prostor nestručnim i nedobronamernim pojedincima da paušalno iznose stavove.Užice će kroz ovaj projekat postati moderan evropski grad ,a stavovi nebitnih recikliranih političara će već sutra biti zaboravljeni“,navodi se u saopštenju gradonačelnika Užica Tihomira Petkovića.

 

You may also like...