Petković: Ponikve spremne za dve godine za boinge ,a SNS odmah za izbore (VIDEO)

UŽICE-Vlada Republike Srbije uložiće u narednih nekoliko godina 10 do 20 miliona evra u konačan završetak aerodroma Ponikve sa koga će 2021. godine već moći da poleću i sleću avioni sa znatno većim brojem putnika,izjavio je gradonačelnik Užica i predsednik užičkih naprednjaka Tihomir Petković na stranačkoj konferenciji za novinare.

On je podsetio da je ugovorom o prenosu vlasništva aerodroma Ponike sa grada na Republiku Srbiju preneto 546 hektara zemljišta,19 objekata i pista.Svim tim gazdovaće u buduće JP Aerodromi Srbije,koje će preduzeti i 4 zaposlena radnika iz JP Aerodrom Ponikve.

„Pored završetka rekonstrukcije nedostajućih 870 metara piste,ograde i signalizacije ,u aerodrom Ponikve će se ulagati na osnovu državne strategije upravljanja aerodromima Srbije“ ,naglasio je Petković.

Govoreći o predstojećim izborima predsednik Gradskog odbora SNS istakao je da su užički naprednjaci spremni za izbore ,koji će se po Petkoviću,najverovatnije održati krajem aprila.

„Očekujemo dobre rezultate i na ovim izborima,kao i prethodnim u Užicu.Nismo još dogovorili sa Izvršnim odborom stranke ko će biti kandidati za najveće funkcije,a ne znamo ni sa kim ćemo u eventualnu predizbornu koaliciju“,rekao je Petković.

You may also like...